Vaša lična digitalna labaratorija za sve useve

O CropLab-u

CropLab vas podržava da ostvarite izvanredne rezultate u svakom koraku poljoprivrednog proizvodnog ciklusa

Šta čini CropLab

CropLab omogućava poljoprivrednicima i agronomima pristup informacijama o ključnim indikatorima koji ukazuju na stanje useva. Kao rezultat, platforma vodi do efikasnije upotrebe poljoprivrednih inputa, a zatim i uštede i veće zarade.

Vizija i Misija

Verujemo u budućnost gde kroz optimizaciju proizvodnje poljoprivrednici postižu veće prinose, bolji kvalitet useva, i usput doprinose boljem očuvanju životne sredine. Naša misija je da svaki poljoprivrednik ima priliku da ostvari puni potencijal svog gazdinstva.

Prednosti

Više od 10€

Neto ušteda po hektaru

18 - 30%

Smanjenja utroška vode

2 nedelje ranije

Otkrivanje promene zdravlja useva u odnosu na ono što bi se videlo golim okom

Usluge

Monitoring useva

CropLab pruža podatke o 4 biofizička parametra: vegetacioni indeks normalizovanih razlika (NDVI), hlorofil indeks, indeks površina lišća (LAI), i količina biomase.
croplab
croplab

Prednost

Na osnovu biofizičkih parametara koji omogućavaju da se stanje useva analizira, CropLab Vam pruža podršku kada reagovati. Na primer, NDVI omogućava farmerima i agronomima da prepoznaju useve pod stresom do dve nedelje pre nego što se može primetiti golim okom.

Menadžment zone i produktivnosti

Menadžment zone predstavljaju oblasti unutar parcele koje imaju različitu produktivnost. Ova informacija se dobija na osnovu analize istorijskih satelitskih podataka.

Prednost

Ovaj servis podržava metode precizne poljoprivrede. To se odnosi na:  optimalno uzorkovanje kod analize zemljišta, efikasnu upotrebu inputa, različite obrade unutar polja.

Procena prinosa

Precizna prognoza prinosa useva pre žetve je presudna. CropLab koristi vegetacione indekse iz satelitskih podataka i tehnike mašinskog učenja da predvidi Vaš prinos.
croplab
croplab

Prednost

Znajući procenu prinosa mesec dana unapred poljoprivrednici imaju mogućnost za planiranje logistike i bolji dogovor oko prodajne cene.

Faze razvoja useva

Suma aktivnih temperatura (GDD) se koristi za procenu u kojoj se razvojnoj fazi nalazi usev.
croplab
croplab

 

Prednost

Mogućnost procene u kojoj se razvojnoj fazi nalazi usev na poljima. To omogućava ranije otkrivanje mogućih pretnji od insekata i korova i da se što pre reaguje na potencijalne štetočine.

Optimizacija đubrenja

Ovaj servis obezbeđuje mogućnost da poljoprivrednik dobije kartu za primenu varijabilnog đubenja (ili drugog tretiranja useva) kompatibilnu sa svojom mehanizacijom.
croplab

Prednost

Smanjuje utrošak đubriva i ostalog inputa za tretiranje useva i tako smanjuje troškove i povećava zaradu.

Knjiga polja

Ovaj servis omogućava unos i upravljanje podacima o proizvodnji (kultura, sorta, datum setve, vrsta đubriva, itd.) za svako polje u sistemu.

 

Prednost

CropLab pruža farmerima priliku da lako dodaju i čuvaju podatke o njihovim poljima na jednom mestu, a zatim i da im lako i brzo pristupe .

Upoređivanje

Ovaj servis predstavlja jedno od najznačajnijih komparativnih prednosti CropLab platforme. Korisnicima je omogućeno da lako uporede ključne biofizičke parametre useva između različitih delova istog polja ili između dva polja.
croplab

 

Prednost

Analiza ponašanja useva na različitim delovima jednog polja ili na različitim poljima omogućava poljoprivrednicima da reaguju pravovremeno na pojavu problema ili da na duže staze razviju usmerene strategije za optimizaciju proizvodnje.

Vremenska prognoza

CropLab nudi informaciju o trenutnim vremenskim uslovima na samoj parceli i prognozu za narednih 10 dana po danima i po satima.
croplab
croplab
croplab
croplab

Prednost

Pristup preciznoj prognozi je važna alatka za sve poljoprivrednike. Omogućava bolje planiranje i organizaciju radova na poljima.

Istorijski vremenski podaci

Servis pruža pristup istorijskim meteorološkim podacima za bilo koje polje, uključujući dnevne temperature (najviša, najniža) i padavine kao i akumulirane mesečne padavine.
croplab
croplab
croplab

Prednost

Ovaj servis značajno olakšava definisanje buduće strategijei planove na poljoprivrednom gazdinstvu. Farmeri mogu da kombinuju podatke o žetvi sa meterološkim podacima i da bolje planiraju svoje akcije.

Izveštaji o usevima

CropLab nudi jedinstven i inovativan servis svojim korisnicima: posebni izveštaji o njihovim gazdinstvima. Izveštaji o stanju useva na poljima se izdaju svake dve nedelje i poljoprivrednici ih mogu dobijati i putem e- maila.
croplab
croplab
croplab

Prednost

Korisnicima je omogućeno da imaju pregled stanja svih useva i promenama u odnosu na prethodni period samo jednim pogledom na ovaj dokument.

Cenovnik

Prvo polje <30

hektara

Besplatno

1 – 1000

hektara

Pretplata          Cena/ha

3 meseca                          2€

1 godina                            5€

1000 – 5000

hektara

Pretplata          Cena/ha

3 meseca                          1.7€

1 godina                            4€

>>5000

hektara

Kontaktirajte nas

Kontakt

Pišite nam i odgovoricemo vam u roku od 24 časa  

Veljka Dugoševića 54, Beograd, Srbija
+381 64 229 75 27 / +381 64 173 32 56
info@croplab.info